Microsoft lägger till donationer i nya uppdateringen av Windows 10.

Microsoft ber dig skänka pengar till Windows 10

Microsoft använder så mycket resurser på att uppgradera sina servrar för den nya versionen av Windows 10, att de ber användarna om ekonomiska bidrag.

1 april 2017 av Christian Slot

OBS: Aprilskämt

YouTube har gjort det, Wikipedia gör det i dag – och nu tar även Microsoft till gräsrotsfinansiering.

I den nya uppdateringen av Windows 10, Creators Update som kommer den 11 april, kan användarna skänka valfritt belopp till Microsoft.

– Microsoft lägger ner stora resurser på serverkraft till molnbaserade tjänster som till exempel OneDrive, där användarna sparar allt mer data, och därför ber vi nu våra trognaste kunder om hjälp att lösa uppgiften, skriver Microsoft i ett pressmeddelande.

Ny knapp i Inställningar

När Windows 10 har uppdaterats dyker det upp en helt ny funktion i form av en knapp i Inställningar. Via knappen går det att stödja underhållet av Windows 10 med antingen ett engångsbelopp eller med en fast månadsavgift.

När den nya uppdateringen Creators Update är installerad i ditt Windows kommer det även att finnas en ny ikon i Meddelandefältet. Ikonen kan dock stängas av via Inställningar.

Möjligheten att skänka pengar till utvecklingen av Windows 10 finns både via Inställningar och Aktivitetsfältet i nya Creators Update, som lanseras den 14 april.

Starka tillsammans

Microsoft är förberedda på att en del Windows 10-användare kommer att klaga över den nya funktionen, men de tror inte att detta kommer att vara något större problem här i Norden.

– När många människor går samman och jobbar mot ett mål ger det en känsla av samhörighet. Det är något som de flesta nordbor värdesätter, vilket man kan se i alla lokala idrottsklubbar och andra föreningar, skriver Microsoft.

Det går att hämta Creators Update från och med den 11 april via Uppdatering och säkerhet i Inställningar i Start-menyn.

Kanske är du intresserad av...