Papperskorg på skärm

Snart kommer det en funktion för att återskapa filer i Windows 10

Hemligt verktyg i Windows 10 återskapar raderad filer

De flesta har säkert raderat någon fil och sedan ångrat sig. Är Papperskorgen tömd känns allt förlorat, men med ett nytt verktyg i Windows 10 går det att få tillbaka raderade filer.

Windows enda funktion för att ta tillbaka filer som har raderats har alltid varit att ta tillbaka dem från Papperskorgen. När Papperskorgen är tömd är filerna borta för alltid.

Det finns dock många program för att återskapa sådana filer, men nu kommer det ett sådant verktyg till Windows 10 från Microsoft.

Programmet heter Windows File Recovery och det kan hämtas gratis från Microsoft Store.

För att kunna installera programmet måste du vara med i Windows Insider Program, som är Microsofts tjänst för att den som vill ska kunna prova nya program innan de blir allmänt tillgängliga.

> Läs mer om Windows Insider Program (kräver inloggning)

Så funkar Windows File Recovery

Windows File Recovery är ett program som fungerar via kommandotolken i Windows 10. Därför är det inte riktigt lika enkelt att använda som ett vanligt program.

Det är dessutom under utveckling fortfarande och det finns flera rapporter om att programmet inte alltid lyckas återskapa filer som borde ha gått att räddats.


I väntan på att Windows File Recovery blir enklare att använda och fungerar bättre rekommenderar vi något av alla de andra program som finns för att återskapa raderade filer.

> Prova till exempel MiniTool Power Data Recovery Free från Fördelszonen.

Windows File Recovery i Microsoft Store.
Windows File Recovery

Är du med i Windows Insider Program kan du prova Windows File Recovery redan nu.

Kanske är du intresserad av...