Windows 10 Startmenu ENG

Hämta stora Windows 10-uppdateringen nu

Det finns ingen anledning att stå i kö och vänta på den nya stora uppdateringen till Windows 10. Hämta den nu!

3 augusti 2016

Microsoft är klara med den första stora uppdateringen till Windows 10, och den kommer att göras tillgänglig löpande via Windows Update. Det finns dock ingen anledning att vänta på att uppdateringen ska laddas hem och installeras automatiskt, utan se till att hämta den redan nu. Jubileumsuppdateringen, som Microsoft har döpt den till, finns tillgänglig på företags webbplats, och du kan hämta den därifrån även om den inte har dykt upp i din Windows Update ännu. Du kan hämta den här.

Ny inloggning och bättre batteritid Det finns många anledningar att installera uppdateringen så snart som möjligt, för den innehåller inte bara korrigeringar och buggfixar, utan även många nya spännande nyheter. Bland annat introduceras Windows Hello, en ny inloggningsmetod där du inte behöver mata in lösenord eller PIN-koder, utan kan använda ditt ansikte eller fingeravtryck. Kalendern har fått en mer överskådlig design, och Start-menyn har fått ett ansiktslyft så att den både har blivit mer överskådlig samtidigt som den innehåller mer information.

Alla som använder bärbara datorer får fler möjligheter att justera batteritiden via Windows inställningar. Dessutom kommer program att bli effektivare på att avgöra när de körs i bakgrunden, så att de inte drar lika mycket ström som om de vore aktiva. Jubileumsuppdateringen lägger till ett nytt tangentbord för uttrycksikoner (så kallade emojis), musikkontroll på låsskärmen samt ett mörkerläge som kan användas för att skona ögonen när det är svag belysning där du sitter. Även säkerheten har byggts ut och erbjuder både bättre skydd samt skydd mot nyare hot.

Edge får tillägg Webbläsaren Edge har byggts ut, bland annat med stöd för tillägg så att du kan anpassa funktionaliteten. Bland tilläggen som har släppts återfinns bland annat översättaren Translator och lösenordshanteraren Lastpass. Tillägg har länge varit en naturlig del av webbläsaren som Firefox och Chrome, och till och med gamla Internet Explorer 11, så det är på tiden att även Edge får den funktionaliteten. Tilläggen till Edge laddas hem från Microsoft Store under kategorien Tillägg.

Med Anniversary Update visar Microsoft att man tar Windows 10 på stort allvar, och vi kommer att se många liknande små och stora uppdateringar de kommande åren.

Du kan läsa mer om Windows 10 här.

Kanske är du intresserad av...