Bättre Start-meny i Windows 10

Nästa stora uppdatering av Windows 10, 2018 Fall Update, kommer bland annat att innehålla en förbättrad Start-meny.

© Shutterstock

Bättre Start-meny på väg till Windows 10

Senare i år kommer nästa stora uppdatering till Windows 10 med namnet 2018 Fall Update. En av de spännande nyheterna är att Start-menyn ska bli mer användbar.

Alla har inte hunnit installera vårens stora uppdatering, 2018 Spring Update, till Windows 10 men redan i höst är det dags igen.

Microsoft arbetar för fullt med uppdateringen som kommer till våra datorer någon gång i oktober och som har fått namnet 2018 Fall Update.

Nya funktioner i Windows 10 2018 Fall Update

En av de stora förändringarna i den kommande uppdateringen är en vidareutveckling av Start-menyn, som ska komma att bli ännu mer användarvänlig.

Det kommer bland annat gå att namnge mappar, så att du inte behöver gissa dig till innehållet baserat på ikonerna som visas. Det var bara ett par uppdateringar sedan som det blev möjligt att skapa mappar i Start-menyn. 

Som du kan se i animationen här under är det ganska enkelt att skapa en mapp. Drag och släpp en panel på en annan, så skapas en mapp där bägge panelerna placeras.

Windows 10 2018 Fall Update startmenu gif

Genom att dra och släppa en panel på en annan skapas en mapp med de två panelerna. I exemplet skapar vi en mapp för sociala medier genom att släppa panelen för Facebook på panelen för Twitter.

Så här använder du den nya funktionen

När du har skapat en mapp behöver du bara klicka på den för att den ska öppnas.

Det nya är funktionen längst upp med texten <insert witty group name>, där det går att skriva ett namn som gör det enklare att hålla reda på om mappen exempelvis innehåller spel, verktyg eller ordbehandlingsprogram.

> Fler nyheter och tips om Windows 10

mappar i Start-menyn i Windows 10

Byt namn på en mapp i Start-menyn genom att klicka på den så att den öppnas. Skriv sedan namnet där det står <insert witty group name>.

Håll dig uppdaterad om Windows 10 

Med PC-tidningen håller du dig uppdaterad om alla nya funktioner och nyheter i Windows 10. Du får även tips om hur du kan göra Windows 10 mer personligt och effektivare med smarta program och praktiska trick. 

Prova PC-tidningen och få fullständig tillgång till Fördelszonen med fler än 300 olika utvalda och kontrollerade program. Till programmen finns grundliga steg för steg-guider på svenska som hjälper dig att komma i gång. 

Prova ett nummer av PC-tidningen, inklusive Fördelszonen, för bara 29 kronor. Läs mer om erbjudandet här.

Kanske är du intresserad av...