Det finns mängder med fina teman med olika skrivbordsbakgrunder att välja mellan i Microsoft Store.
Teman i Windows

Det finns mängder med fina teman med olika skrivbordsbakgrunder att välja mellan i Microsoft Store. 

Ändra utseende på Windows 10 på ett ögonblick

Med Windows 10-funktionen Teman kan du gratis hämta massor av snygga och inspirerande bakgrunder till ditt Windows-skrivbord.

Det finns gott om möjligheter att anpassa utseendet i Windows 10, men det enklaste är utan tvekan att ändra det inbyggda temat.

Tidigare bestod teman i Windows av både ikoner, musmarkörer, ljud, teckensnitt och mycket annat, men idag är de oftast begränsade till att innehålla en hög snygga skrivbordsbakgrunder.

Det är faktiskt bara en fördel, förr i tiden gjorde temana ofta lika mycket skada som nytta.

Med de moderna temana kan du enkelt och bekvämt hämta ett paket snygga skrivbordsbakgrunder i en gemensam kategori. De växlar sedan automatiskt med jämna mellanrum, så att ditt skrivbord aldrig blir tråkigt att titta på. 

> Läs även: Så byter du ikoner i Windows 10

Använd de inbyggda temana – och hämta fler

Idag hittar du en handfull snygga teman i Windows 10:s inställningar, men riktigt snyggt blir det först när du hämtar ännu fler av dina favoriter i Microsoft Store. 

Det gör du så här:

  1. Högerklicka på en tom plats på skrivbordet och välj Anpassa. 
  2. Klicka på Teman till vänster. Nu kan du växla mellan de inbyggda temana. Klicka på Hämta fler teman från Microsoft Store för att hämta ännu fler att välja mellan.
  3. Nu är det bara att gå in på de snyggaste bilderna och klicka på Hämta. En klar majoritet av temana är gratis.

Hämta bara teman från Microsoft Store

Du bör bara hämta auktoriserade teman från Microsoft Store som är godkända av Microsoft. 

Du bör aldrig hämta teman från andra webbplatser på nätet eftersom de kan innehålla skadlig programvara, precis som gratis programvara som du inte hämtar i Fördelszonen.

> Läs även: Därför ska du akta dig för falska nedladdningssajter på nätet

Anpassa utseendet på hela Windows 10

I PC-tidningen nummer 10/2021 som är ute nu kan du läsa om hur du ändrar utseendet på alla grundläggande delar av Windows. 

Du får flera kraftfulla program i Fördelszonen som gör det möjligt att ersätta Windows 10:s anonyma Start-knapp med en av de klassiska knapparna från tidigare versioner av operativsystemet. 

Vi visar också hur du använder ett program för att byta ut den moderna Start-menyn mot den mer användarvänliga från Windows 7 och tidigare versioner av Windows. 

> Läs artikeln och hämta programmen i Fördelszonen här

Kanske är du intresserad av...