Test_synology_kom_112012

Test av Synology Diskstation DS112

Synology Diskstation DS112 imponerar i första hand med den otroliga mängd funktioner som ingår. Det är lätt att öppna chassiet och montera en hårddisk.

15 oktober 2012

Ladda ned hela artikeln och läs mer om Synology Diskstation DS112.

DS112 är en nätverkshårddisk (NAS) för hemmabruk. En NAS är i praktiken en extern hårddisk som ansluts till ett nätverk, så att den kan nås av alla datorer i nätverket.

DS112 är dock inte en NAS för nybörjare. Den är nämligen tom och man måste köpa till en intern hårddisk och montera den själv. Det är å andra sidan mycket enkelt. Det behövs inga verktyg för att öppna lådan och hårddisken kan bara monteras på ett enda sätt och skruvas fast med skruvar som följer med.

Med det program som följer med är det lätt att hitta NAS:en på nätverket och det krävs inte många klick för att färdigställa hårddisken och installera Synologys operativsystem DSM 4.0 på den. Det är först när man via webbläsaren loggar in på NAS:en som alla möjligheter och funktioner blir tillgängliga. Snabbt står det klart att det här är mycket mer än en simpel hårddisk för att lagra filer. DSM är fullt av funktioner och i själva verket är DS112 en liten dator med en egen processor och som sagt ett eget operativsystem.

Kanske är du intresserad av...