Netflix på Youtube
Netflix på Youtube

Nu finns den en hel rad utvalda dokumentärfilmer och -serier från Netflix på YouTube.

© Shutterstock

Se Netflixdokumentärer gratis på YouTube

Netflix har lagt upp massor med dokumentärfilmer och -serier på YouTube, där alla kan se dem utan att det kostar en enda krona.

Netflix har gjort flera av sina mest populära dokumentärer tillgängliga för alla.

Anledningen är det pågående utbrottet av coronaviruset Covid-19.

Eftersom många elever är hemma nu innebär det bland annat att skolor runt om i världen inte kan visa de dokumentärer som de brukar i undervisning. Genom att publicera filmerna på YouTube kan alla se dem utan kostnad.

Netflix hjälper lärare

Det är framför allt i USA som Netflixdokumentärer används i undervisningen, och därför har många skolor bett Netflix om hjälp.

Netflix har lyssnat och nu kan alla se utvalda dokumentärer på Netflix amerikanska YouTubekanal. Till varje program hör undervisningsmaterial som lärare kan använda i undervisningen.

MER ATT LÄSA: Netflix Party: Se samma film på distans

Kriminalitet, aktiemarknad och David Attenborough

För närvarande finns det tio dokumentärserier i flera delar från Netflix på YouTube. De handlar om allt från natur till amerikansk politik och konst.

Ett exempel är dokumentärfilmen 13th, som på svenska heter Det 13:e tillägget och som handlar om kriminaliseringen av svarta amerikaner ända sedan slaveriet förbjöds och det faktum att var fjärde människa på den här planeten som sitter i fängelse gör det i USA.

På YouTube finns också serien Our Planet där David Attenborough guidar oss genom den fantastiska natur som fortfarande finns kvar på vår jord.

Hela listan med tillgängliga dokumentärer på YouTube finns på länken nedan.

Lista över Netflixdokumentärer på YouTube.

YouTubesidan med alla Netflixdokumentärer.

MER ATT LÄSA: Släng ut hackarna från ditt Netflixkonto

Kanske är du intresserad av...