KOM_SV_171804-NR12_H_Google-guide6_Web

Obegränsat med plats på internet för bilder

Google Foto säkerhetskopierar automatiskt de bilder du tar i mobilen och sparar dem på ditt Googlekonto på internet. Du kan få obegränsat med plats för bilderna utan att det kostar en enda krona.

20 juli 2016

Det finns ett enkelt sätt att gardera sig mot att ovärderliga foton försvinner om till exempel mobiltelefonen blir stulen eller tappas bort – ta kontinuerliga säkerhetskopior.

Google Foto är en del av Googles stora utbud av fria webbaserade tjänster. Med hjälp av den går det inte bara att säkerhetskopiera bilder utan även att redigera och dela dem med andra. Säkerhetskopieringen sker automatiskt när appen Google Foto är installerad i mobilen.

Det finns även ett motsvarande program för datorn som ser till att alla bilder i utvalda mappar (som man väljer själv) säkerhetskopieras till internet. Det fina är dels att bilder från alla håll samlas på ett ställe, dels att det finns kopior av dem i säkert förvar om datorn går sönder eller blir stulen. Är du dessutom beredd att sänka kvaliteten på bilderna bjuder Google på obegränsat med lagringsutrymme.

> Upplev mängder av nytt innehåll i din tv

Kanske är du intresserad av...