Apple TV+ serien The Morning Show visas på både TV, MacBook, iPad och iPhone
Apple TV+

Apples nya strömningstjänst, Apple TV+, kan ses på alla plattformar i Sverige från 1 november.

© Apple

Apple lanserar Netflix-konkurrent i Sverige

Med Apple TV+ tar Apple upp kampen med de stora strömningstjänsterna Netflix och HBO. Apple TV+ kostar bara 59 kr/mån - men vad får du för pengarna?

26 september 2019 av Martin Haverholm

"Gammel-tv" är på väg ut, och allt fler filmer och serier går att titta på via internet.

De stora tv-kanalerna lägger ut sina serier på nätet samtidigt som strömningstjänster som Netflix och HBO skördar enorma framgångar. Och nu presenterar Apple sin tjänst Apple TV+.

Från den 1 november 2019 kan du se tv-serier för hela familjen på Apples nya strömningstjänst Apple TV+ som med sitt låga pris utmanar konkurrenterna inte bara med sitt innehåll utan även med prislappen. 

Vilket leder till frågan om Apple TV+ kan konkurrera med de enorma mängder film, serier och dokumentärer som finns på de andra tjänsterna.

Apple TV+ på en iPad
Apple TV+

Du kan se Apple TV+ med Apples app på alla Apple-produkter.

© Apple

Vad får du med Apple TV+?

På Apple TV+ satsas det på nya serier gjorda av kända film- och serie-skapare med stora filmstjärnor i rollerna. Allt som hittills har presenterats är producerat av Apple själva.

För tillfället har Apple TV+ presenterat elva nya serier som omfattar både komedier, drama, science fiction och en talkshow med tv-legenden Oprah Winfrey. Det kommer även serier för barn, bland annat med hunden Snobben.

Även om det kommer att vara ett ganska begränsat utbud när tjänsten lanseras 1 november har Apple redan berättat lite om vad som komma skall. Bland annat kommer filmskaparen Steven Spielberg att producera en serie Apple TV+.

Vad kostar Apple TV+?

Apples iPhone 11 Pro som visar hur smart den inbyggda kameran är.
Apple TV+

När du köper en ny Apple-produkt får du utan kostnad ett års prenumeration på Apple TV+.

© Apple

Priset på Apple TV+ blir 59 kronor/månad, vilket är billigare än de största konkurrenterna Netflix och HBO Nordic, som kostar mellan 89 kronor och 99 kronor per månad. Det går dessutom att prova Apple TV+ gratis i sju dagar.

Om du köper en ny Apple-produkt kommer det under en tid framöver att ingå ett års abonnemang på Apple TV+.

Apple TV+ kan ses på alla Apple-produkter som har en skärm, via boxen Apple TV, på Samsungs smart-tv, och i webbläsare på vilken dator, surfplatta eller telefon som helst.

För att bli påmind om lanseringen kan du registrera dig här.

> Läs också: Netflix, HBO, Viaplay - vilken strömningstjänst ska jag välja?

Kanske är du intresserad av...