Nokias smart TV på 24 tum
Nokia Smart TV

Nokia är tillbaka på tv-marknaden.

© Nokia

Nokias nya smart-tv har 7 000 appar

Varumärket Nokia har dykt upp på mobiltelefoner igen och nu är det återigen dags för tv-apparater med samma namn. Nokia Smart TV är en serie smarta tv-apparater i olika storlekar med operativsystemet Android.

12 april 2021 av Morten Skeldal Østergaard Testredaktør

Varumärket Nokia dyker upp allt oftare igen. Nu är det återigen dags för en tv med namnet Nokia.

Nokia Smart TV går emot den rådande trenden med stora tv-apparater. Den är nämligen på 24 tum, men har i gengäld en rad annorlunda funktioner och en prislapp som ska göra den mer överkomlig än konkurrenterna.

7000 appar

Nokia Smart TV innehåller operativsystemet Android, vilket ger tillgång till över 7000 appar i Google Play Butik, som förstås går att nå direkt från tv:n.

Det gör det enkelt att titta på innehåll från populära strömningstjänster som Disney+, HBO Nordic, Netflix och SVT Play.

Fjärrkontrollen ansluts via Bluetooth och innehåller bland annat en mikrofon för röststyrning av tv:n med hjälp av Googleassistenten. Fjärren har två specialknappar som leder direkt till Netflix eller YouTube.

Googleassistenten har egen knapp
Nokia Smart TV

Googleassistenten har egen knapp på fjärrkontrollen, precis som Netflix och YouTube.

© Nokia

Nokia Smart TV har stöd för Chromecast

Den 24 tum stora skärmen har en upplösning på 1366 x 768 pixel. Det finns tre hdmi-portar samt två usb-portar för anslutning av olika typer av enheter, till exempel spelkonsoler.

I Nokias smart-tv finns Chromecast, så det går att strömma innehåll från en mobiltelefon eller surfplatta.

Nokia Smart TV tillverkas på licens av ett tyskt företag och den här 24-tumsmodellen levereras med en tolvvoltsadapter för att kunna användas i exempelvis en husvagn.

Nokia Smart TV 24 tum kostar 300 euro på Amazon

Kanske är du intresserad av...