LG lanserar världens tunnaste tv

CES 2017: LG lanserar världens tunnaste tv. Den fasligt tunna tv:n är bara 2,57 millimeter tjock, och den kan hängas upp på väggen med hjälp av magneter.

Som ett fotografi på väggen. Så benämner LG sin nya OLED-tv, LG Signature OLED TV W, som precis har presenterats på världens största elektronikmässa, CES. Modellen, som har en tv-storlek på 65 tum, är bara 2,57 millimeter tjock, och det går att sätta upp den på väggen med en magnetupphängning.

Förutom den knivskarpa bild som man får med hjälp av OLED-tekniken, där varje diod kan tändas och släckas individuellt för att skapa en bild med enastående djup, detaljrikedom och fantastisk färgåtergivning, ger tekniken en väldigt bra betraktningsvinkel så att den inte blir missfärgad när man tittar från sidan.

Processorn inbyggd i ljudmodulen

För att lyckas åstadkomma den nästan papperstunna skärmen har LG byggt in processorn i den fristående ljudmodul, en så kallad soundbar, som ska stå under tv:n. Sladden mellan ljudmodulen och tv:n är ganska tunn och tillräckligt lång för att de inte ska behövs stå precis si anslutning till varandra.

LG har ännu inte berättar när den här imponerande skärmen kommer ut på marknaden, eller vad den kan tänkas kosta.

Läs mer om CES 2017 och nyheterna därifrån: Senaste nytt från CES 2017

Kanske är du intresserad av...