Windows 10 Mobile

Windows-telefoner som de här, är snart ett minne blott. Nu fasar Microsoft ut sitt mobila operativsystem.

© Microsoft

Microsoft: Byt ut Windows-mobilen mot Android eller iOS

Microsoft rekommenderar nu att alla som har en mobiltelefon med Windows ska byta den mot en iPhone eller Android-telefon. Anledningen är att Windows 10 Mobile nu fasas ut.

22 januari 2019 av Mathias Alsted Lund Flinck

Har du en smartmobil med Windows Mobile 10 bör du snart titta efter en ny telefon med Android eller iOS. Den rekommendationen kommer från självaste Microsoft.

Anledningen är att Microsoft nu fasar ut operativsystemet Windows Mobile 10 och stänger supporten den 10 december i år.

Det innebär att Windows Mobile 10 inte kommer att uppdateras efter det datumet och att operativsystemet då kommer att bli allt mer sårbart och osäkert.

Telefoner med Windows Mobile 10 kommer att fungera som vanligt även efter detta datum, men redan den 10 mars 2020 kommer det inte längre gå att ta backup av telefonens inställningar och appar.

Den som behöver återta gamla backuper får lite längre respit och har fram till slutet av 2020 på sig.

> Läs mer om Windows 10

Gör så här när du byter telefon

Har du en mobiltelefon med Windows Mobile 10 är det med andra ord snart dags att byta om du fortsatt vill ha en säker och uppdaterad mobiltelefon.

Börja med att ta backup av alla kontakter via Outlooks hemsida, det är det bästa sättet att flytta kontakterna från din gamla telefon till en nya.

Det spelar ingen roll om du väljer Android eller iOS, antalet appar som finns till de operativsystemen är betydligt fler än vad du är van vid.

Både Google och Apple har appbutiker som innehåller miljontals appar och du lär hitta mängder med appar som är bra att ha i vardagen men som inte finns till Windows.

Ett sätt att hitta en ny mobiltelefon är att ta en titt i Testzonen. Där hittar du alla mobiltelefoner som vi har testet och du kan enkelt jämföra dem med varandra.

> Leta efter din nya mobiltelefon i Testzonen.

Hitta rätt mobiltelefon

I PC-tidningen numer 3/2019, som finns i butikerna den 29/1, kan du läsa en heltäckande guide om hur du köper rätt mobiltelefon för dina behov.

Vi går igenom allt som du behöver tänka på innan du bestämmer dig.

Köp PC-tidningen i närmaste välsorterade butik eller teckna en prenumeration nu, så kan du läsa tidningen direkt i digitalt format via appen Wype. I den kan du även läsa de tio senaste utgåvorna av PC-tidningen.

> Prova 2 nummer av PC-tidningen nu, så får du ett Bluetooth-tangentbord till din mobiltelefon och surfplatta för endast 59:50 kronor. Läs mer om erbjudandet.

Kanske är du intresserad av...