Spara ström och få batteriet i mobiltelefonen att räcka längre

Optimal batteritid i mobilen.

Spara på batteriet i mobilen

Få längre batteritid i din Android-telefon med de här tipsen. Det finns många dolda strömslukare som tär på batteriet.

13 februari 2018 av Steffen Nielsen

Batteriet i mobiltelefonen kan tömmas snabbt om du använder fel appar.

Facebooks app är till exempel en känd strömslukare, men det finns mycket annat som är avgörande för hur länge batteriet räcker.

Här har vi samlat en rad tips för bättre batteridisciplin i mobilen.

1. Mörk bakgrundsbild

Det låter kanske underligt, men faktum är att det kan göra skillnad när skärmen inte behöver visa ljusa färger. Förutom det går det att spara ström genom att dra ner på ljusstyrkan lite.

2. Uppdatera apparna

Det är nästan en daglig syssla att hålla apparna i mobilen uppdaterade, men ur ett batteriperspektiv är det bra att göra det.

Utvecklarna förbättrar hela tiden sina appar och gör dem bland annat energisnålare. Värt att tänka på är att själva uppdateringen dock drar en hel del ström.

3. Flygplansläge

Det är förstås svårt att begära att en mobiltelefon ska kopplas bort från omvärlden helt och fullt, men när du spelar ett spel eller lyssnar på musik kan det vara smart att spara ström genom att aktivera flygplansläget.

4. Lätta appar

Facebook, Google Maps och en rad andra appar finns i lite-versioner som drar mindre ström än standardapparna.

5. Inga widgetar

Widgetar är små appar som ofta finns i telefonen när den är ny.

Widgetar håller konstant kontakt med servrar på internet för att kunna visa nyheter, aktuella väderprognoser med mera. Har du ingen nytta av dem bör du ta bort dem och spara rejält med ström.

Det går att se vilka appar som använder mest ström. Öppna inställningarna och titta under Batteri.

Med en powerbank riskera du aldrig att mobiltelefonen är urladdad. Just nu får du 2 nummer av PC-tidningen samt en elegant powerbank för ladda mobilen för endast 59:50 kronor. Läs mer här.

Få batteriet i den bärbara att hålla längre

Känns det som om batteriet i den bärbara datorn inte orkar så mycket längre?

Vad det än är som gör att batteriet dräneras fort finns det en del du kan göra för att batteriet ska räcka längre. Läs mer om det i PC-tidningen nummer 3/2018.

Få batteriet att leva längre

I tidningen kan du till exempel läsa om hur energisparläget aktiveras, hur oanvända enheter drar ström i onödan och hur meningslösa processer i Windows tär på batteriet.

I Fördelszonen finns det ett smart batteriverktyg som mäter batteriet och ger en fingervisning om batteriets livslängd. (Endast för dig som köper PC-tidningen).

Köp PC-tidningen i din butik eller prenumerera nu och läsa tidningen direkt i appen Wype.

Just nu får du 2 nummer av PC-tidningen samt en elegant Bluetooth-högtalare för endast 59:50 kronor. Du sparar över 400 kronor.

Kanske är du intresserad av...