© Unsplash

Så väljer du bästa mobilabonnemanget 2022

Vilket är det bästa mobilabonnemanget för dig? Det beror på vad dina behov är.

12 september 2022 av bästabonnemang.se

Dagens mobilabonnemang är ofta anpassade mot en speciell målgrupp, och genom att identifiera dina behov kan du lätt se vilket av de bästa mobilabonnemangen just nu som är rätt val för just dig.

När du väljer mobilabonnemang bör du hålla utkik efter special-erbjudanden.

För dig som verkligen vill hålla nere kostnaderna för ditt eller familjens mobilabonnemang kan det vara värt att hoppa runt mellan olika mobiloperatörer, och välja den operatör som för stunden erbjuder det mest förmånliga priset. Ofta kan du som ny kund få några månader till en riktigt låg månadskostnad.

Mobilabonnemang för seniorer

Är du pensionär finns många erbjudanden som riktar sig direkt till just dig och dina behov. Jämfört med ungdomar som ofta streamar allt via sina mobiltelefonen brukar till exempel inte mängden data som ingår i mobilabonnemanget vara av största vikt för en lite mer senior mobilanvändare. I stället kan en låg månadskostnad och god täckning ute i naturen vara högintressant. Du kan läsa mer om mobilnätets täckning hos Post- och Telestyrelsen.

I dag erbjuder de flesta mobiloperatörer någon typ av seniorabonnemang. Operatören Hallon brukar ofta erbjuda mycket förmånliga seniorpriser för alla över 55 år, och har också flera seniortelefoner att välja mellan om du behöver köpa telefon i samband med att du tecknar mobilavtal. För dig som premierar god täckning över allt annat ska Fello vara rätt val. Fello ägs av Telia, vilket innebär att även du som bor i Norrland kan räkna med att ha täckning både i hem och ute på tur.

Mobilabonnemang för barn och familjer

När du ska välja mobilabonnemang till dina barn finns flera vägar att gå. Många operatörer erbjuder kopplade familjeabonnemang, där barnens mobilabonnemang ligger under ditt eget. Det är bra för dig som vill kunna skicka extra datatrafik till övriga familjemedlemmar efter behov.

Du kan också välja att teckna enskilda barnabonnemang till ungarnas mobiler.

Vilket som är rätt väg att gå kan till exempel bero på vilket mobilabonnemang du själv föredrar. Om du till exempel använder ett företagsabonnemang till din mobil kan du inte på samma gång använda dig av familjeabonnemang (om du inte tecknar ett extra mobilabonnemang till dig själv privat). Då är ett enskilt barnabonnemang rätt val.

Operatören Hallon ligger ofta i topp vad gäller billiga mobilabonnemang för barn. Vimla! är en annan operatör som ofta erbjuder låga månadskostnader och flexibla datapaket. Du som väljer mobilabonnemang till ditt barn ska hålla utkik efter ett abonnemang med fria samtal – då kan du vara säker på att ditt barn alltid kommer att kunna ringa till dig när hen behöver.

Billigast mobilabonnemang 2022

Mobiloperatörernas prissättning varierar över tid. Du bör alltid undersöka marknaden innan du tecknar avtal, om du vill vara säker på att få billigast möjliga månadskostnad för din mobiltelefon. I september 2022 var dessa tre mobilabonnemang billigast på den svenska mobilmarknaden:

  • Hallon – 4 GB data, fria samtal, 0 mån bindningstid: 29 kr/mån

  • Hallon – 8 GB data, fria samtal, 0 mån bindningstid: 49 kr/mån

  • Comviq – 30 GB data, fria samtal, 0 mån bindningstid: 69 kr/mån


Det kan också vara värt att överväga specialerbjudanden i samband med att nya modeller av populära mobiltelefoner kommer ut på marknaden. Glöm heller inte att jämföra månadskostnaden med tidigare erbjudanden. Då kan du se om det är läge att byta avtal nu, eller vänta på ett bättre pris.

Kanske är du intresserad av...