Pokemon Go Pikachu

Pokémon GO erövrar Sverige

Succéspelet Pokémon GO har lanserats i Sverige, och Nintendo-spelet har gått rakt upp i toppen av nedladdningslistorna.

18 juli 2016 av Emil Maischnack Jensen

De ivrigaste fansen hade redan installerat det nya superspelet Pokémon GO på sina mobiltelefoner genom att ändra landskoder i Play eller Apples appbutik, men nu har spelets lanserats även här och går att ladda hem utan omvägar eller knep. Lanseringen skedde parallellt i en rad europeiska länder, däribland Sverige, och det populära spelet har gått rakt in på topplistorna.

Populariteten skapar problem Spelets popularitet har varit så stort att det i många fall har ställt till med problem, så att polis har tvingats göra utryckningar för att skingra spelare som samlats för att spela. Spelare har även blivit skadade då de har varit så djupt koncentrerade på spelandet, och det har förekommit både hemfridsbrott och olaga intrång i jakten på de påhittade figurerna. Polisen har även gått ut med uppmaningen att "verkligheten inte försvinner bara för att man spelar spel. Trafikregler är fortfarande en realitet som måste följas."

Spelet skapade kaos i amerikansk park Pokémon Go handlar om att kämpa mot andra spelare med hjälp av påhittade spelmonster, vilka har placerats ut i verkligheten med hjälp av GPS och förstärkt verklighet. I New York dök en sällsynt pokémon upp i Central Park vilket fick tusentals spelare att vallfärda dig, som du kan se på följande video som postats av en Twitter-användare:

A Vaporeon popped up in the middle of Central Park and this happenedpic.twitter.com/bSJ6GUvPvh

— Izzy Nobre (@MrNobre)July 16, 2016

Spelet kan laddas ner till iPhone och till Android från respektive app-butik. Spelet är gratis, men det förekommer möjlighet att handla inifrån appen.

Kanske är du intresserad av...