OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro.
OnePlus

Nya mobiltelefoner från OnePlus

Kinesiska OnePlus har precis släppt två nya mobiltelefoner: OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro. En av dem har vi redan testat.

OnePlus började som ett uddamärke med mobiltelefoner som bara gick att köpa om man hade fått en inbjudan. Med åren har företaget blivit allt öppnare och numera säljs OnePlus produkter på samma sätt som allting annat. Men fanskaran består och OnePlus har många dedikerade följare.

Den huvudsakliga anledningen till OnePlus framgångar är att de har erbjudit mobiltelefoner med samma specifikationer som de dyraste konkurrenterna, men till lägre priser.

Nu släpper OnePlus årets modeller – OnePlus 8 och OnePlus Pro 8. Som sig bör är specifikationerna i framkant, men priserna är numera i paritet med konkurrenterna.

Nyheter i OnePlus 8

OnePlus 8 finns i färgerna Glacier Green, Onyx Black och Interstellar Glow
OnePlus 8

OnePlus 8 finns i tre färger med 128 eller 256 gigabyte minne.

OnePlus 8 har en ny Amoled-skärm på 6,55 tum och upplösningen 10280x2400 pixel. Skärmens uppdateringsfrekvens är 90 hertz, vilket enligt OnePlus ska ge jämnare rörelser när till exempel långa webbsidor rullas fram.

På baksidan finns det tre kameralinser: En huvudkamera på 48 megapixel, en ulravidvinkellins på 16 megapixel och en makrolins på 2 megapixel. På framsidan sitter det en selfiekamera på 16 megapixel.

OnePlus 8 stödjer 5G och säljs i ett par olika minneskonfigurationer. Telefonen finns i färgerna Glacier Green, Interstellar Glow och Onyx Svart.

Säljstart är den 21 april och priserna är som följer:

Nyheter i OnePlus 8 Pro

OnePlus 8 Pro har fyra kameralinser på baksidan.
OnePlus 8 Pro

OnePlus 8 Pro har även en färgfilterlins som komplement till de övriga linserna på baksidan.

Även OnePlus 8 Pro har en Amoled-skärm, men den är på 6,78 tum med upplösningen 3168x1440 pixel. Uppdateringsfrekvensen är 120 Hertz för ännu jämnare rörelser i till exempel spel.

På baksidan finns det fyra kameralinser: En huvudkamera på 48 megapixel, en telefotolins på 8 megapixel, en ulravidvinkellins på 48 megapixel och en färgfilterlins på 5 megapixel. På framsidan sitter det en selfiekamera på 16 megapixel.

OnePlus 8 Pro stödjer 5G och säljs i ett par olika minneskonfigurationer. Den finns i färgerna Glacial Green, Ultramarin Blue och Onyx Sort.

Säljstart är den 21 april och priserna är som följer:

Vi har redan testet OnePlus 8 Pro. Läs vårt test i Testzonen.Kanske är du intresserad av...