Nokia 3310 får 4G
© Nokia

Nu får Nokia 3310 stöd för 4G

Förra årets återuppståndna mobiltelefon Nokia 3310 får nu stöd för 4G. Hittills har den bara haft stöd för gsm, men nu uppdateras den till den modernaste mobilstandarden.

4 februari 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

Företaget som numera gör Nokia-telefoner, HMD Global, meddelar nu att förra årets version av klassikern Nokia 3310 kommer i en version med stöd för 4G.

Det innebär att telefonen plötsligt fungerar överallt i dagens mobilnät, även om den fortfarande har få funktioner som drar nytta av den moderna tekniken.

Ytterligare en nyhet är dock att Nokia 3310 nu kan användas som hotspot får trådlösa nätverk. Det vill säga att den skapa ett trådlöst nätverk som andra enheter kan ansluta till för att nå internet.

> Läs mer om mobiltelefoner

Nya Nokia 3310: För autentisk

Nostalgiska mobiltelefonälskare blev exalterade när den legendariska mobil- telefonen Nokia 330 återuppstod i en ny version förra året.

Mobilen påminde på många sätt om originalet, vilket förstås är meningen, men det var en detalj som gjorde den tämligen ointressant för alla utom de mest extrema nostalgikerna: Det var fortfarande en gsm-telefon.

Det betyder i praktiken att det bara går att ringa med telefonen i de länder där det fortfarande finns aktiva gsm-nät. I Sverige är detta inget problem eftersom teleoperatörerna ännu så länge håller i gång GSM-näten, men i många andra länder stängs GSM ned i allt högre grad.

Nya Nokia 3310 börjar i Kina

Den nya versionen av Nokia 3310 (2017) börjar först att säljas i Kina, men efter årets stora mobilmässa i Barcelona i februari kan den lanseras även här. Det var på förra årets konferens som nya 3310 presenterades första gången.

Missa inte vårt test av Nokia 3310.

Just nu får du 2 nummer av PC-tidningen samt en snygg powerbank för att hålla mobilen uppladdad för endast 59:50 kronor.

Kanske är du intresserad av...