Tre Nokia 3310

Nokia 3310 såldes i över 100 miljoner exemplar. 

© Shutterstock

Legendariska Nokia 3310 återuppstår

Snart kan du köpa en billig och robust mobiltelefon med ett batteri som håller i flera dagar.

15 februari 2017 av Mikkel Jacobsen

Det är 17 år sedan Nokia 3310 släpptes och blev hela världens älskling. Den osedvanligt tåliga telefonen såldes i över 100 miljoner exemplar och anses av många vara en av de bästa mobiltelefonerna någonsin.

Det finska företaget HMD Global har köpt rättigheterna till namnet Nokia och av allt att döma tänker de släppa en ny version av Nokia 3310 på mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona.

Det är skribenten Evan Blass från webbsidan VentureBeat, som har dragit i gång alla rykten och han har ofta haft rätt i vad han förutser ska komma.

Kostar 500 kronor
Om det blir en trogen kopia av den ursprungliga modellen eller något helt nytt vet vi inte, men priset ryktas hamna på 500 kronor vilket antyder att det rör sig om en telefon med tämligen enkla specifikationer. Det kommer förstås gå att ringa, skicka meddelanden och förmodligen surfa.

Det finns flera anledningar att återuppliva 3310:an. Sannolikt finns det tillräckligt många nostalgiker som är villiga att slanta upp en ringa summa för att få återuppleva gamla minnen. Det finns säkert även många som är less på ömtåliga smartmobiler och gärna använder en robust och enkel telefon i vissa lägen.

När Mobile World Congress öppnar den 27 februari får vi veta mer om hur det blir med 3310. Då får vi också veta en massa andra saker om alla andra mobiltelefoner som kommer under året. Utom från Apple förstås. De är aldrig med på några mässor.

Kanske är du intresserad av...