Phone prison

Lås in telefonen på julafton

Smartmobiler kan sätta krokben för jultraditionerna, men en ny konstruktion kan rädda julefriden.

21 december 2016 av Henning Dadkhah Rasmussen

Julen är en högtid som brukar handla om att umgås med släkt och vänner. Traditionerna väger tungt, vilket inte alltid passar med moderna tidens distraktioner. Om du har spenderat tid med barn och ungdomar har du säkert upplevt att sociala aktiviteter har fått stå tillbaka medan pekdatorer och smartmobiler tar allt större plats. Du kanske har svårt att själv lägga undan elektroniken när det är dags för julmat och klapputdelning.

Lås in telefonen

Nu kan en ny uppfinning lösa alla dessa problem och rädda jultraditionerna. Produkten heter DistractaGone och är en förvaring avsedd för smartmobiler. Lägg in telefonerna i buren, ställ in hur lång tid buren ska vara låst, och tryck på låsknappen. Nu går det inte längre att komma åt telefonen förrän den inställda tiden har passerat.

DistractaGone finns ännu inte på marknaden, och tillverkaren söker finansiering via Kickstarter, så du kommer troligtvis inte att få nytta av den förrän julen 2017. Du kan se DistractaGone här.

Tillverkarna av DistractaGone är däremot inte de första som har slagits av den här idén. På videon här under kan du se en liknande lösning på problemet.

Kanske är du intresserad av...