iPhones

4 saker du inte visste att iPhone kan

Det går utmärkt att ringa och skicka meddelanden med en iPhone, men vet du egentligen hur mycket mer den kan? Vi har hittat några spännande funktioner.

13 september 2016

Har du någon gång hämtat den kompletta manualen till din iPhone och läste de 196 sidorna från pärm till pärm? Det har inte vi heller.

Du behöver dock inte läsa hela manualen för att hitta de fyra funktioner vi har grävt fram. Kanske känner du till någon av dem, men kan du allihop?

1: Svara på meddelanden från låst telefon

Dra notisen om ett nytt meddelande åt vänster och peka på Svara för att svara på meddelandet utan att låsa upp telefonen först.

2: Se de appar som drar mest ström 

Det går att se vilka appar som har dragit mest ström i telefonen. Öppna Inställningar och Batteri. Här visas de appar som har dragit mest ström i procentordning.

3: Skicka sms vidare 

Precis som e-postmeddelanden går det att skicka sms vidare. Peka ett tag på sms:et tills en liten meny visas. Välj Mer… och peka sedan på pilen i det nedre högra hörnet. Ange vem som ska ha meddelandet på vanligt sätt.

4: Se alla platser du har varit på 

Öppna Inställningar och välj Integritetsskydd och Platstjänster. Rulla längst ned och välj Systemtjänster. Rulla ned till Vanliga platser. Under Historik ser du vilka ställen du har varit på under den senaste tiden.

Kanske är du intresserad av...