HiLi-on

Ha en solpanel i fickan

Ladda telefonen med solenergi: Ett danskt företag har utvecklat en solcellsdriven laddare som är så liten att den får plats i fickan.

19 november 2015

Solceller behöver inte vara jättestora paneler likt dem som sitter på hustak landet runt. Nu går det att ladda mobiltelefonen med en solpanel som är så liten att den kan rullar ihop och läggas i fickan när den inte används. Laddaren heter HeLi-on och utvecklas i Danmark. Tack vare det inbyggda batteripaketet med en kapacitet på 2600 mAh fyller HeLi-on sin funktion även när det är grått väder, och batteripaketet kan laddas antingen med solcellerna eller via USB. Laddaren utvecklas av det Köpenhamnbaserade företaget InfinityPV som vill finansiera sitt projekt på gruppfinansieringssajten Kickstarter.com, och i skrivande stund har man redan passerat till sitt mål på en halv miljon kronor.

Kickstarter.com är en webbplats där små och stora företag kan be om hjälp från privatpersoner att bekosta utveckling och att få ut sin produkt på marknaden. OM du vill vara mer och stöda företaget går det att redan nu förhandsbeställa HeLi-on för 79 euro, sedan är det bar att vänta på att den levereras i juli 2016.

Kanske är du intresserad av...