Samsung Galaxy Note finns i flera olika färger.
Samsung Galaxy Note 20

Nya Galaxy Note 20 finns i flera olika färger.

© Samsung

Galaxy Note 20: Samsung lanserar ny supertelefon

Samsung Galaxy Note 20 kombinerar många av specifikationerna Samsung Galaxy S20 Ultra med Samsungs S-Pen - och en kamera på 108 megapixel.

Samsung har presenterat en av sina mest kraftfulla mobiltelefoner någonsin.

Galaxy Note 20 kombinerar de flesta av specifikationerna från Samsung Galaxy S20 Ultra med den speciella S-Pen, som vi känner igen från företagets tidigare Note-telefoner.

Med pennan går det att anteckna direkt på skärmen, samt att telefonen har en specifik genvägsmeny som är tänkt att användas tillsammans med S-Pen.

Imponerande specifikationer

Processorn är densamma som i Galaxy S20 Ultra, vilket inte är någon nackdel då det är Samsungs hittills snabbaste processor.

Skärmen är 6,9 tum och telefonen väger 208 gram, vilket nästan gör den lika stor som en liten surfplatta.

Det primära kameran på baksidan tar bilder som är 108 megapixel.

Galaxy Note 20 finns i två olika versioner - den vanliga modellen med 256 gigabyte lagringsutrymme för 11900 kronor till den extrema Galaxy Note 20 Ultra med 512 gigabyte för 14600 kronor. 

Alla modellerna kan använda 5G-mobilnätet.

Samsung presenterade även lurarna Galaxy Buds, en ny Galaxy Watch samt den nya surfplatteserien S7.
Nya Samsung-produkter

Samsung presenterade även lurarna Galaxy Buds, en ny Galaxy Watch samt den nya surfplattan Galaxy Tab S7.

© Samsung

Nya surfplattor och trådlösa lurar

Samsung presenterade även andra nyheter vid en stor pressvisning som strömmades direkt från Samsungs hemland Sydkorea. Bland dessa nyheter fanns bland annat en ny surfplatta med namnet Galaxy Tab S7. Det är en surfplatta i den dyrare änden av prislistan och levereras med samma S-Pen som Galaxy Note 20. Den största modellen har en skärm på hela 12,4 tum.

Samsung Galaxy Watch 3 är en mindre uppdatering av Samsungs serie med smartklockor. De främsta skillnaderna jämfört med tidigare modeller är dess hälsofunktioner. Den kan exempelvis mäta syrenivån i blodet och larma om nivån sjunker till så låga nivåer att bäraren kan behöva hjälp.

Galaxy Buds är Samsungs bud på trådlösa hörsnäckor i likhet med bland andra Apples Airpods. Lurarna är skapade i samarbete med Samsungs dotterbolag AKG och erbjuder bland annat aktiv brusreducering.

Kanske är du intresserad av...