Doro mobil för äldre
Doro 8035

Den svenska mobiltelefontillverkaren Doro speciliserar sig på lite annorlunda mobiltelefoner.

© Doro

Doro gör smartmobil för seniorer

Doro 8035 är en ny smartmobil som är framtagen för att passa seniorer. Telefonen innehåller steg för steg-instruktioner och den som är ovan vid den moderna tidens mobiltelefoner kan välja ett enklare användargränssnitt.

Doro 8035 är en ny mobiltelefon från svenska Doro, som specialiserar sig på mobiltelefoner som är lätta att använda för äldre.

Steg för steg-instruktioner ska göra det enklare att ställa in telefonen, så att även den som aldrig har använt en smartmobil kan komma i gång.

Enligt Doros undersökningar känner sig 46 procent alla seniorer osäkra på ny teknik, samtidigt som tekniken behöver anpassas efter äldre människors behov.

Lättanvänd

Ljudet i Doro 8035 är anpassat för att vara extra tydligt och högt, och själva telefonen är enklare att hålla i än andra modeller.

Den nya telefonen har fler fysiska knappar än traditionella smartmobiler, allt för att underlätta användningen.

I kombination med inbyggda instruktioner och flera typer av användargränssnitt är telefonen anpassad för såväl ovana användare som mobiltelefonbrukare med mer erfarenhet.

Doro-mobil för seniorer
Doro 8035

Doro-mobilen ser ut som alla andra smartmobiler med en stor skärm men den innehåller funktioner som kan underlätta för personer som ser eller hör sämre, till exempel stora och tydliga ikoner.

Välj mellan Android och Doros utseende

Det går att välja mellan Doros eget användargränssnitt eller originalet i Android. Doros system är skräddarsytt för seniorer med exempelvis stora och tydliga ikoner.

I telefonen finns det TeamViewer-funktioner från början för att den ska kunna fjärrstyras. Tanken är att användaren lätt ska få hjälp med tekniska problem.

Telefonens inställningar kan ändras via en webbsida där en anhörig eller någon annan kan hjälpa till att exempelvis höja ljudvolymen eller ta backup av tagna bilder.

Doro 8035 finns ute nu och kostar runt 2 000 kronor.

> Fler nyheter om mobiltelefoner

Kanske är du intresserad av...