Honor 20 Pro i färgen Phantom black

Honor 20 Pro i färgen Phantom black

Tre nya mobiltelefoner från Honor

Kinesiska Honor släpper tre nya mobiltelefoner i form av Honor 20 Pro, Honor 20 och Honor 20 Lite. Höga specifikationer till låga priser och fokus på ungdomar är Honors filosofi.

London: Dagen kunde ha börjat bättre för den kinesiska mobiltelefontillverkaren Honor. Företagets moderbolag Huawei blev av med sin licens för Android strax före dagens stora lansering av Honors nya mobiltelefoner.

Hur detta påverkar Huawei och Honor är oklart. Det påverkade i alla fall dagens lansering eftersom Honor såg sig nödgade att ställa in alla intervjuer och dessutom kortades presentationen med nästan en halvtimme.

Oberoende av detta släpper Honor tre nya mobiltelefoner.

Honor 20 släpps efter sommaren

Först ut är flaggskeppet Honor 20 Pro och den lite billigare Honor 20. 

Det viktigaste med telefonerna tycks vara baksidorna och den teknik med tre lager som Honor använder för att skapa färger med ovanligt djup. Det var i alla fall detta som Honors vd George Zhao började med att berätta.

Telefonerna är till stora delar identiska under skalet, men Pro har mer minne. Båda telefonerna baseras på Huaweis processor Kirin 980, det vill säga samma processor som sitter i Huaweis nya flaggskepp Huawei P30 Pro. 

Båda telefonerna har fyra kameror på baksidan, de är dock inte identiska. Pro har en telefotokamera på åtta megapixel, medan Honor 20 i stället har fått en kamera för bättre djup i bilderna.

Sist ut är Honor 20 Lite som har aningen mindre skärm, en enklare processor och ”bara” tre kameror på baksidan.

Samtliga modeller släpps under tredje kvartalet och priserna är som följer:

  • Honor 20 Pro: 6490:-
  • Honor 20: 4990:-
  • Honor 20 Lite: 2990:-

Kanske är du intresserad av...