Samsung Galaxy S10

Galaxy-serien fyller tio i år. Det firar Samsung med nya telefonen Galaxy S10.

© Samsung

Samsung släpper Galaxy S10

Samsung lanserar sitt nya flaggskepp Galaxy S10, som bjuder på teknik vi inte har sett tidigare.

Samsungs telefonserie Galaxy fyller tio och företaget firar det genom att släppa en ny mobiltelefon i serien – Samsung Galaxy S10.

Sedan den första Galaxymodellen kom (Samsung Galaxy S från 2010) har det sydkoreanska företaget dominerat mobiltelefonmarknaden. Företagets telefoner slåss i toppen mot framför allt Apples iPhone, både vad gäller funktioner och pris. Men konkurrensen från kinesiska tillverkare som Huawei och OnePlus hårdnar för varje år.

Samsung Galaxy S10 är därför en av företagets viktigaste produkter som ska visa att Samsung fortfarande hör hemma i toppen.

> Läs mer om Samsung

 Samsung Galaxy S10

Skärmen i Samsung Galaxy S10 täcker hela framsidan och för att få plats med kameran tar Samsung till ett nytt grepp.

© Samsung

Ny teknik i Samsung Galaxy S10

Precis som i Huawei Mate 20 Pro är batteriet i Samsung Galaxy S10 kraftfullt nog för att ladda upp andra telefoner. En annan mobiltelefon kan laddas genom att den helt enkelt läggs intill Samsung Galaxy S10.

Skärmen på 6,1 tum fyller hela framsidan och fingeravtrycksläsaren är inbyggd i skärmen. Den använder dock inte ljus för att känna av fingeravtryck, utan ultraljud.

Det finns en kamera på framsidan och för att få plats med den har Samsung borrat ett litet hål i skärmen. Huvudkameran på baksidan är mer traditionell med en vanlig lins som ackompanjeras av en vidvinkel- och en telelins.

Ny nätverksstandard i Galaxy S10 

Det gamla hörlursuttaget gör comeback i Samsung Galaxy S10.

Ett steg åt andra hållet är att Samsung Galaxy S10 blir den första mobiltelefonen som får stöd för Wi-Fi 6, en standard som kommer att få sitt genombrott i år. Wi-Fi 6 motsvarar det som skulle ha hetat 802.11ax.

> Mer att läsa: Vårt test av Samsung Galaxy S9+

Priserna för Samsung Galaxy S10 börjar på 10 000 kronor och telefonen kan förhandsbokas redan nu. 

Se Samsungs presentationsvideo av Samsung Galaxy S10:

Kanske är du intresserad av...