De spanar efter nyheter i Samsung Galaxy S8.

Samsung Galaxy S8 bjuder på ett nytt skärmformat, så nu vill vi veta vad Galaxy S9 har för nyheter.

© Samsung

Samsung Galaxy S9 - lanseringsdatum, priser, specifikationer och rykten

Väntar du på Samsungs Galaxy S9? Läs om de senaste ryktena om nästa modell av Samsung Galaxy, vad den kommer att kosta och när den släpps.

Samsung lanserade Galaxy S8 i slutet av mars och det tog inte ens en månad innan rykten om nästa modell – Samsung Galaxy S9 – började dyka upp.

Den här sidan om Samsung Galaxy S9 kommer kontinuerligt uppdateras och du kan ta del av både rykten och de fakta som Samsung själva har släppt.

Nya funktioner i Samsung Galaxy S9

I S8 har Samsung trollat bort det mesta av den svarta kanten som omgärdar skärmen. I Galaxy S9 försvinner de kvarvarande resterna, allt enligt koreanska ETNews som citerar ej namngivna källor inom Samsung.

Specifikationer i Samsung Galaxy S9

Nya rykten som baseras på en bild av vad som sägs vara Galaxy S9 visar att telefonen får en skärm på 5,8 tum, det vill säga precis som i föregångaren Samsung Galaxy S8. Skärmen är av typen Super AMOLED med en upplösning på 2960x1440 pixel med en pixeltäthet på 570 pixel/tum.

Kamerorna i Samsung Galaxy S9 ryktas vara någonting alldeles extra. Frontkameran är på 8 megapixel, precis som i S8, medan baksideskameran på 12 megapixel får en variabel bländaröppning på både f/1.5 och f/2.4, vilket i så fall gör den extremt ljudkänslig.

Specifikationerna för Samsungs Galaxy S9 har läckt i och med den här bilden.

När kommer Samsung Galaxy S9 till Sverige?

Det finns ingen information om något lanseringsdatum för Samsung Galaxy S9, men Samsung brukar släppa sina nya flaggskeppstelefoner i februari eller mars. Det är därför ingen högoddsare att påstå att Galaxy S9 kommer under det första kvartalet nästa år.

> Just nu får du 2 nummer av PC-tidningen samt en snygg powerbank, så att du alltid kan hålla mobilen uppladdad, för endast 59:50 kronor. Du sparar hela 407 kronor!

Pris på Samsung Galaxy S9?

Vad telefonen kommer att kosta vet nog inte ens Samsung. Men en titt bakåt ger dock en fingervisning: När Samsung Galaxy S7 lanserades kostade den 7 300 kronor, medan Samsung Galaxy S8 är lite dyrare med 8 000 kronor. Sannolikt kommer Samsung Galaxy S9 därför att kosta bortåt 9 000 kronor.

Kanske är du intresserad av...