Säkerhetskopiera sms med en app

Brukar du komma i håg att säkerhetskopiera dina meddelanden? Du kan göra det både snabbt och smidigt med en app.

© Shutterstock

Säkerhetskopiera sms med praktiskt app

I Android säkerhetskopieras inte dina sms automatiskt, men det är lätt gjort med appen SMS Backup+. Här kan du läsa hur.

Det tar bara några minuter att säkerhetskopiera alla dina sms om du använder en Android-telefon, men det kräver att du hämtar appen SMS Backup+ i Google Play Butik.

Hämta appen här.

Så säkerhetskopierar du med SMS Backup+

  1. Starta appen och tryck på Anslut i menyn för att spara meddelandena till Google Drive. Tryck på TILLÅT i det efterföljande dialogfönstret.

  2. Välj det Google-konto som meddelandena ska kopieras till och tryck på OK. I det efterföljande fönstret ger du programmet tillåtelse att använda Google-kontot genom att trycka på TILLÅT.

  3. Gör dina första backup genom att trycka på alternativet SÄKERHETSKOPIERA och dina meddelanden sparas på Google Drive. Tryck än en gång på TILLÅT i dialogrutan som dyker upp.

  4. Markera avslutningsvis alternativet  Automatisk backup, så att programmet kan göra löpande säkerhetskopieringar när du skickar och tar emot meddelanden. 

  5. Om du en dag behöver återskapa dina meddelanden startar du appen och trycker på  ÅTERSTÄLL.

Få hjälp att göra en komplett backup av mobilen

I PC-tidningen nummer 12/2018 får du den kompletta guiden till hur du kan göra en komplett säkerhetskopiering av din mobil, oavsett om du använder Android eller iPhone. 

Guide till hur du säkerhetskopierar din smartmobil

I guiden visar vi både hur du säkerhetskopierar din telefon, och givetvis också hur du återställer en säkerhetskopia om olyckan har varit framme.

Köp tidningen hos din tidningshandlare, eller teckna en prenumeration nu och du kan redan nu läsa både det nya numret av tidningen plus de tio senaste med våran tidnings-app, Wype.

> Just nu kan du få två nummer av PC-tidningen tillsammans med ett praktiskt batteripaket, ett par sköna lurar eller en ergonomisk mus för bara 59:50 kronor. Se våra erbjudanden här

Kanske är du intresserad av...