Galaxy A20s har en stor skärm på 6,5 tum.
Samsung Galaxy A20s

Galaxy A20s har en stor skärm på 6,5 tum.

© Samsung

Så är de nya billiga telefonerna från Samsung och OnePlus

Både OnePlus och Samsung har lanserat nya telefoner som prismässigt ligger långt under företagens toppmodeller.

När man läser nyheterna får man intrycket att alla smartmobiler som lanseras är toppmodeller som kostar 9000 kronor eller mer. Lyckligtvis är verkligheten en annan.

Både Samsung och OnePlus har precis lanserat telefoner som prismässigt ligger långt under företagens toppmodeller.

Galaxy A20s har snabbladdning och stort batteri

Samsungs telefon heter Galaxy A20s och har tre kameror på baksidan: en primär kamera på 13 megapixel, en 8 megapixel vidvinkelkamera på 120° som får med mer på bilderna, samt en 5 megapixel djupkamera som fokuserar på de viktiga detaljerna i bilden för att framhäva motiv ytterligare. Telefonen har även en självporträttkamera på 8 megapixel och en teknik som kallas Selfie Focus som gör motivet skarpt och bakgrunden aningen oskarp.

Galaxy A20s har en 6,5 tum stor skärm och är utrustad med ett batteri på 4000 mAh som kan laddas med 15W snabbladdning.

På baksidan av A20s finns en fingeravtrycksläsare och ansiktsigenkänning via frontkameran. Telefonen finns i färgerna svart, vit och blå och kostar runt 2000 kronor i butik.

OnePlus Nord finns i två olika färger.
OnePlus Nord

OnePlus Nord finns i två olika färger.

© OnePlus

Imponerande specifikationer i billig Oneplus-telefon

Kinesiska OnePlus har tidigare tillverkat telefoner i 5000-kronorsklassen. I ett par år har de lagt fokus på dyrare toppmodeller men med den nya OnePlus Nord har de gått tillbaka till den tidigare prisklassen. Den billigare modellen med 8 gigabyte arbetsminne och 128 gigabyte lagringsutrymme kostar runt 4600 kronor, och den dyrare med 12 gigabyte arbetsminne och 256 gigabyte lagringsutrymme kostar en tusenlapp extra.

Kameran är densamma i bägge modellerna. Huvudkameran har faktiskt samma 48 megapixelsensor som i den betydligt dyrare modellen OnePlus 8.

Skärmen är en 6,44 tum stor Amoled-skärm med en uppdateringshastighet på 90 Hz, vilket är väldigt ovanligt i den här prisklassen.

Processorn är en Snapdragon 765G, så det finns tillräckligt med kraft för att spela även de senaste spelen.

OnePlus Nord finns i butik från 4 augusti.


Kanske är du intresserad av...