Gmail i mobiltelefon
Krasch

Sedan en uppdatering av Android i måndags har många välkända appar börjat krascha.

© sdx15 / Shutterstock.com

Populära appar kraschar i Android - så fixar du det

I veckan har många Androidanvändare upplevt att många appar har kraschat så fort de startas. Det beror på ett fel i en del av Android som det nu finns en enkel lösning på.

Efter en uppdatering av Android i måndags har många användare rapporterat stora problem med appar som inte längre fungerar. När appar som till exempel Gmail, Chrome och Facebook har startats har de kraschat efter några sekunder.

Problemet har dock inte drabbat alla och det var länge oklart varför vissa Androidanvändare drabbas, medan allt fungerar normalt hos andra.

Google har en enkelt lösning

Nu har Google hittat felet, som visar sig kunna avhjälpas med en enkel lösning.

Problemet härrör från en felaktig uppdatering av Android System WebView, som gör att webbinnehåll kan läsas in i en app. Android System WebView är en viktig del av Android som många andra appar är beroende av.

Lösningen är att uppdatera Android System WebView.

Uppdatera Android System WebView

När Google upptäckte problemet med Android System WebView i måndags kväll tog det sju timmar innan de kom fram till en lösning.

Har du valt att autouppdatera apparna i telefonen och i övrigt inte upplevt några problem är förmodligen Android redan uppdaterat. Men om appar plötsligt stängs ner är det dags att uppdatera Android System WebView. Gör så här:

  1. Öppna appen Play Butik.
  2. Sök efter Android System WebView.
  3. Välj WebView i Android-systemet.
  4. Tryck på Uppdatera.

Se till att uppdatera alla andra appar också.


Det här är Android System WebView

Android System WebView är en app som finns i Android. Den gör det möjligt för andra appar att hämta innehåll från internet, vilket väldigt många appar gör.

Appar som Facebook, Instagram, Google Maps och många fler baseras på webbtjänster.

När det är fel i Android System WebView kan andra appar inte hämta det innehåll de behöver, och därför slutar de att fungera.

Android System WebView är en del av Android och inget som man vanligen behöver uppdatera separat.

Kanske är du intresserad av...