När telefonen viks upp blir den en surfplatta.
Samsung Inifinity Flex Display

För liten skärm i mobilen? Vik upp telefonen och gör skärmen dubbelt så stor. Det är idén bakom Samsungs nya Inifinity Flex Display.

© Samsung

Mobiltelefonen med vikbar skärm

Samsung visar nu upp den första mobiltelefonen som kan vikas upp för att bli en surfplatta.

8 november 2018 av Morten Skeldal Østergaard

”Vi lever i en värld där skärmarnas storlekar begränsas av apparaterna de sitter i”. Orden kommer från Samsungs produktchef Hassan Anjum när han visar upp företagets prototyp på en mobiltelefon med vikbar skärm.

Samsung kallar tekniken för Infinity Flex Display.

Samsungs telefon ser ut som en vanligt mobiltelefon, om något knubbigare, men när den viks ut blir den dubbelt så stor och fungerar därmed som en surfplatta.

Samsung Inifinity Flex Display är padda och mobil i ett

Telefonen anpassar automatiskt bilden efter hur stor skärmen är. Google som gör Android, det operativsystemet som Samsungs telefon använder, har redan meddelat att det kommer att stödja vikbara skärmar.

Den lilla skärmen i Samsungs telefon har en upplösning på 840 x 1960 pixel. Den stora skärmen är på 1536 x 2152 pixel och den är på 7,3 tum, vilket är lite större än dagens största mobiltelefoner.

Samsungs telefon är inte redo att lanseras i butikerna, men de lovar att det bara rör sig om månader innan utvecklingen har gått så långt att de kan börja massproducera vikbara mobiltelefoner i sina fabriker.

Vi följer förstås utvecklingen och ser fram emot att testa den första mobiltelefon med vikbar skärm när den blir tillgänglig. Som vanligt hittar du det och andra tester på vår hemsida i Testzonen.

Kanske är du intresserad av...