Tonino Lamborghini Alpha One

Tonino Lamborghini Alpha One har en baksida av handsytt italienskt läder.

© Tonino Lamborghini Mobile International

Lamborghini släpper lyx-mobil

Superbilstillverkaren Lamborghini släpper nu egen mobiltelefon. Även om den inte kan klå Samsungs eller Apples mobiltelefoner rent prestandamässigt, kan den skryta med att vara dubbelt så dyr.

28 augusti 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Känns vanliga mobiltelefoner alltför simpla har biltillverkaren Lamborghini ett alternativ. De släpper nu Tonino Lamborghini Alpha One, som ska duga även för den mest kräsne av miljonärer.

Tonino Lamborghini Alpha One är tillverkad av samma metall som företaget använder i sina bilar. Baksidan är täckt av handsytt läder med Lamborghinis tjur-logotyp. Telefonen använder operativsystemet Android.

Precis som med Lamborghinis bilar måste man ta med sig stora plånboken om man är intresserad. Tonino Lamborghini Alpha One går på 2 450 dollar, vilket blir närmar 20 000 kronor. Fast då ingår både försäkring och portokostnad.

Tonino Lamborghini Alpha One smartmobil

Lamborghinis nya mobiltelefon konkurrerar inte med funktionalitet utan med lyxkänsla. 

© Tonino Lamborghini Mobile International

Diskret lyx från Lamborghini

Tonino Lamborghini Alpha One har fyra gigabyte ramminne och baseras på processorn Snapdragon 820. Det räcker inte för att konkurrera med de stora mobiljättarna, men det spelar nog ingen roll. Den kostar dubbelt så mycket som dem och den vänder sig till personer som har en försmak för diskret lyx.

Är du sugen på en italiensk mobiltelefon i läder finns den att beställa här.

Kanske är du intresserad av...