Lockwatch

Med en gratisapp kan du få mobilen att fotografera alla som försöker låsa upp din telefon.

Avslöja den som försöker låsa upp din telefon

Nu kan du avslöja vem som i hemlighet försöker låsa upp din telefon med en app som fotograferar personen och skickar bilden till dig med e-post.

21 november 2019 av Henning Dadkhah Rasmussen

Om du någon gång har funderat över om och i så fall vem som försöker låsa upp din telefon när du inte är i närheten, då kan du få svar på det nu.

En app som heter Lockwatch körs i bakgrunden på din Android-telefon och registrerar när någon försöker låsa upp telefonen. När det inträffar använder appen frontkameran för att ta ett fotografi som den sedan skickar till dig med e-post.

Tillsammans med bilden av personen som försökt låsa upp telefonen får du även telefonens GPS-koordinater som visar på en karta var telefonen befinner sig. 

Det sistnämnda är extra praktiskt om det är en tjuv som har lagt beslag på telefonen.

Så skyddar du din telefon

För att kunna använda Lockwatch behöver du en smartmobil med Android. Appen finns att hämta här.

När appen har installerats på telefonen behöver du ange din e-postadress så att den kan skicka meddelanden när någon försöker ta sig in i telefonen. 

Du får ett meddelande med en bifogad bild varje gång som koden för att logga in i telefonen skrivs in felaktigt. 

Lockwatch är gratis, men det finns även en utbyggd version som kostar cirka 40 kronor. 

I det nyaste numret av PC-tidningen visar vi hur du med hjälp av en gratis-app och en gammal mobiltelefon kan övervaka ditt hem från din dator. Läs artikeln här (kräver inloggning) eller köp tidningen hos din tidningshandlare.

Kanske är du intresserad av...