Lamina

Lågprisplatta pressar konkurrensen

Surfplatta med fullskaliga Windows 8.1 och Office365 för under tusenlappen.

4 december 2014

En surfplatta för under tusenlappen låter väl överkomligt? Till det facila priset brukar man dock inte få en fullskalig Windowsplatta, utan få nöja sig med något annat operativsystem. Nu kommer dock en prispressad fullskalig Windowsplatta vid namn Lamina.

Den mindre Lamina T-701 håller sig under tusenlappen med ett nödrop: 999 kronor får man punga ut med för pekdatorn. Då har den en fyrkärnig processor på 1,33-1,83 GHz, en gigabyte arbetsminne och lagringsutrymme på sexton gigabyte som kan kompletteras med ytterligare utrymme antingen via micro SD-kort eller via molntjänsten Onedrive som håller på att rulla ut "obegränsat" utrymme till alla Office365-prenumeranter. Med plattan ingår, inte helt förvånande, ett års prenumeration på Office365.

Lamina T-701 har en skärm på sju tum med en upplösning på 1280x800 pixel. De har två kameror varav den ena för fotografering och den andra för videochat samt trådlöst nätverk, uttag för att koppla in extern skärm och micro-USB. Batteritiden för sjutumsplattan är 4-6 timmar, medan storebror klarar av 6-8 timmar på en laddning.

Storebror med 8-tumsskärm har samma prestanda men aningen större prislapp - knappt 1300 kronor.

Kanske är du intresserad av...