Superscreen förvandlar mobilen till en pekdator

Med Superscreen bli mobilen en pekdator på 10,1 tum.

© Superscreen

Superscreen förvandlar mobilen till en pekdator

Nytt Kickstarter-projekt: En trådlös skärm på tio tum som ersätter mobilens inbyggda skärm när du tittar på film eller surfar.

18 april 2017 av Mathias Alsted Lund Flinck

Det är hopplöst att titta på film i mobilen eftersom skärmen är så liten och när man surfar på webben behövs det i det närmaste kirurgisk precision för att trycka på rätt länkar.

De problemen är ur världen med Kickstarter-projektet Superscreen , som är en 10,1 tum stor pekskärm som kopplas ihop med mobilen för att i praktiken fungerar som en pekdator. Superscreen speglar nämligen allt som visas på telefonens skärm.

10 tum med många funktioner

Det behövs en app i mobilen för att Superscreen ska fungera. Skärmen använder både wi-fi och Bluetooth för att kommunicera med telefonen. Upplösningen är 2 560x1 600 pixels. Bland övriga funktioner finns usb c-port, hörlursuttag och en fingeravtrycksläsare som kan synkroniseras med motsvarande funktion i telefonen om det finns en sådan.

Superscreen är ett gräsrotsfinansierat projekt på Kickstarter och det går fortfarande att stödja det för den som vill ha en egen Superscreen så fort de är klara.

Projektet har för länge sedan nått sitt mål på 50 000 dollar. Till dags dato är insamlingen uppe i 2,5 miljoner dollar. Superscreen beräknas vara klar för leverans i december.

Superscreen beräknas kosta 299 dollar (cirka 2 850 kronor).

Kanske är du intresserad av...