Bluetooth tangentbord ipad Android

Med ett Bluetooth-tangentbord till pekdatorn blir det mycket enklare att skriva även längre texter som e-post och brev.

Skriv enkelt på pekdatorn med ett Bluetooth-tangentbord

En pekdator är fantastisk för att läsa e-post och nyheter, men den är inte alls lika praktisk för att skriva längre texter. Läs vårt förslag på hur du kan slippa skriva direkt på skärmen.

2 augusti 2018 av Henning Dadkhah Rasmussen

De praktiska pekdatorerna som exempelvis Apples iPad har i flera avseenden ersatt datorn i många svenska hem. I stället för att gå in på kontoret, starta datorn och vänta på att den ska ladda Windows, sitter vi hellre kvar i soffan med pekdatorn i handen och utför bankärenden, spisar underhållning och läser e-post och nyheter.

Men samtidigt som de små pekdatorerna är utmärkta för underhållning och läsa nyheter, e-post och och e-böcker, så är de väldigt opraktiska för att skriva lite längre texter.

Anledningen är att det enda sättet att skriva är med det virtuella tangentbordet som tar stor plats på skärmen och saknar all form av skrivkänsla. I bland registrerar det inte vad du trycker på, och det är lätt och skriva fel eftersom du inte kan känna var tangenterna befinner sig.

Det är ingen rolig situation om pekdatorn har tagit över datorns roll hemma.

Så gör du det enkelt att skriva på pekdatorn

Det är dock otroligt lätt att slippa använda skärmtangentbordet. All amoderna pekdatorer, oavsett om de kommer från Apple eller någon tillverkare som använder Android, innehåller den trådlösa tekniken Bluetooth som kan användas för att ansluta kringutrustning till smartmobiler, datorer och pekdatorer.

I praktiken betyder det att du kan köpa vilket tangentbord som helst (eller datormus) med Bluetooth och ansluta trådlöst till din pekdator.

Läs också: Så använder du Bluetooth

Bluetooth-tangentbord till Android och iPad

Med ett Bluetooth-tangentbord blir din pekdator en användbar minidator som du kan använda för att skriva längre texter.

Tangentbord i pekdatorformat

Det finns tangentbord som är designade att användas tillsammans med pekdatorer. De har en storlek som passa en pekdator på omkring tio tum, är lätta att få ner i en väska, och de har någon form av stöd för pekdatorn.

Det betyder att pekdatorn placeras så att den får ungefär samma vinkel som skärmen på en bärbar dator, medan du kan skriva med riktiga mekaniska tangenter.

De kostar omkring 500 kronor, och eftersom de har egna batterier få du åtskilliga timmars skrivande samtidigt som du slipper sladdar mellan tangentbordet och pekdatorn.

Det kan knapp bli enklare att skriva allt från e-post till romaner även på en pekdator.

Bluetooth-tangentbord till Android och iPhone

Få ett praktiskt Bluetooth-tangentbord och två nummer av PC-tidningen för bara 59:50 kronor. Se erbjudandet här.

© Du kan två två nummer av PC-tidningen och ett praktiskt tangentbord till pekdatorn för bara 59:50 kronor.

Få ett praktiskt tangentbord med PC-tidningen

Nu kan du tillsammans med PC-tidningen få ett praktiskt pekdatortangentbord, så att du slipper använda det frustrerande skärmtangentbordet. Tangentbordet har ett format som gör att det passar i väskan och det väger bara 350 gram. 

Det ansluts med Bluetooth till alla moderna pekdatorer och smartmobiler, och när det är anslutet kan du använda de riktiga tangenterna för att skriva på skärmen precis som med en bärbar dator.

Ovanför tangentbordet finns dessutom en praktiskt skåra som fungerar som en hållare för pekdatorn medan du skriver.

Enbart tangentbordet är värt 379 kronor, men du får det tillsammans med två nummer av PC-tidningen för bara 59:50 kronor.

Kanske är du intresserad av...