iPad-keyboard

Skriv bättre på din pekdator

Med ett trådlöst Bluetooth-tangentbord blir det både snabbare och enklare att skriva e-post-meddelanden och dokument på din iPad eller pekdator.

14 november 2016 av Anders Daugaard

En pekdator har många fördelar, bland annat att den är smidig att ta med sig och lätt att använda. Det finns dock situationer då det virtuella tangentbordet, som används då du skriver direkt på skärmen, inte är det bästa alternativet. Det kan till exempel vara när du behöver skriva någon längre text eller när du behöver navigera och skriva i ett Excel-dokument.

Då är ett fysiskt tangentbord en väldigt stor fördel, då det förvandlar pekdatorn till en väldigt liten och smidig bärbar dator.

Många valmöjligheter

Det finns ett mycket stort utbud av trådlösa Bluetooth-tangentbord i olika storlekar, avsedda att användas tillsammans med iPad och andra pekdatorer. En del har väldigt små och kompakta, andra kan vikas ihop så att det blir enkelt att ta med sig, medan en del har tangenter som är lika stora som på ditt vanliga tangentbord. Därför finns det goda möjligheter för dig att hitta ett tangentbord som passar både dina krav, dina fingrar och din plånbok.

Det går även att använda Bluetooth-tangentbord tillsammans med annan utrustning som har Bluetooth, till exempel datorer, mediaspelare och spelkonsoler.

Det är väldigt enkelt att ansluta ett Bluetooth-tangentbord.

Så här gör du på en pekdator med Android:

Steg 1.

Starta Bluetooth-tangentbordet.

Steg 2.

Starta pekdatorn och gå in under Inställningar. Under Trådlöst och nätverk trycker du på Bluetooth för att aktivera funktionen och få fram en lista med de enheter som pekdatorn kan paras samman med.

Steg 3.

Tryck på tangentbordets namn när det dyker upp på listan över tillgängliga enheter. Du blir nu ombedd att på tangentbordet skriva en in koden som visas på skärmen. Avsluta med att trycka på Retur.

Steg 4.

Bluetooth-tangentbordet har nu parats ihop med pekdatorn och är redo att användas.

När du är färdig med att använda tangentbordet kan du med fördel stänga av Bluetooth på pekdatorn för att spara ström.

> Skriv smidigt på mobil och pekdato

Kanske är du intresserad av...