Huawei MediaPad T5 är en pekdator på 10,1 tum.

Huawei MediaPad T5 är en pekdator på 10,1 tum.

© Huawei

Huawei MediaPad T5: Billig pekdatorn med barnfunktion

Kinesiska Huawei släpper nyheter i allt fler produktgrupper. Pekdatorn MediaPad T5 är ett exempel. Det är en fullvärdig pekdator med en prislapp som börjar på 2 500 kronor.

Den som tycker att svenskarnas favorit iPad börjar kännas för dyr har flera alternativ att välja mellan bland Android-plattorna.

Ett exempel är Huawei MediaPad T5 som i 16-gigabytesversionen kostar 2 500 kronor. Den billigaste iPaden kostar när detta skrivs 3 800 kronor.

T5 har en skärm på 10,1 tum. Den baseras på en IPS-panel med en upplösning på
1 920 x 1 200 pixel. Datorn använder operativsystemet Android 8.0.

Huawei MediaPad T5

Huawei MediaPad T5 är en billig och barnvänlig pekdator med Android.

Barnhörnan hjälper barnen

I Huawei MediaPad T5 finns appen Barnhörnan som hjälper barn att använda pekdatorn medan föräldrarna kan begränsa tiden som barnet får använda datorn. Det går även att bestämma vilket innehåll barnen får ta del av.

Barnhörnan kan även ställa ljuset för att barnens ögon inte ska ta skada. Dessutom begränsar den tillgång tillgången till spel och Google Play är borttaget, så att de små inte kan hämta nya appar på egen hand.

Huawei MediaPad T5 finns i färgerna svart och Champagne Gold.

> Mer att läsa om pekdatorer - nyheter, tips och trick


Skriv lättare i mobilen och pekdatorn

Med ett trådlöst tangentbord går det mycket lättare att skriva längre texter i mobilen och pekdatorn.

Ett tangentbord kan enkelt anslutas via Bluetooth och gör det lika enkelt att skriva mobilt som med datorn. Du slipper de eländiga skärmtangentborden med allt vad det innebär av felslag och pekfingervals.

> Just nu får du 2 nummer av PC-tidningen för 59:50 kronor + porto och expeditionsavgift. Utan extra kostnad skickar vi med ett Bluetooth-tangentbord till din mobil och pekdator.
Läs mer om erbjudandet
.

Tangentbord till din pekdator

> Med ett Bluetooth-tangentbord blir det enklare att skriva längre texter i mobilen eller pekdatorn. Prova 2 nummer av PC-tidningen för 59:50 kronor + porto och expeditionsavgifte, så får du ett Bluetooth-tangentbord utan extra kostnad.
Läs mer om erbjudandet.

Kanske är du intresserad av...