Gör huset inbrottssäkert innan du åker på semester

Gör huset inbrottssäkert innan du åker på semester. Vi har hittat några smarta prylar som gör det lättare att känna sig trygg på semestern.

© Shutterstock

Skydda hemmet medan du är på semester

Använd dessa smarta prylar för att skydda hemmet mot inbrott medan du är bortrest på semestern.

Det är obehagligt att upptäcka att man har drabbats av inbrott med hemmet i en enda röra och plundrat på värdesaker. Det är dock inte speciellt ovanligt i semestertider.

Som tur är finns det flera saker som du kan göra för att förebygga inbrott.

Vi har hittat tre smarta prylar som du kan använda för att hålla tjuvarna borta:

1. Styr ljuset med LIFX Mini Day & Dusk

LIFX Mini Day & Dusk
Styr ljuset

LIFX-lampor kan tändas och släckas automatiskt, och får det att se ut som att någon är hemma.

© Lifx

Det bästa att börja med när du vill göra hemmet fjärrstyrt och skrämma bort tjuvar är belysningen. Det är förhållandevis enkelt och billigt att komma i gång, eftersom nästan det enda du behöver göra är att byta några lampor. 

Lamporna från företaget LIFX är till och med enklare att installera än de populära produkterna i Philips Hue-serien och budgetlösningen IKEA Trådlös.

Läs vårt test av LIFX i Testzonen.

2. Övervaka med D-Link Omna

D-Link Omna
Övervakning

Med Omna från D-link kan du övervaka ditt hem om du har en iPhone.

HomeKit är namnet på Apples samlade lösning för att göra hemmet digitalt med exempelvis fjärrstyrning av lås, belysning och köksapparater en iPad eller iPhone. 

Det finns ännu inte speciellt många produkter som fungerar med Homekit, men D-Link har lanserat Omna som är den första övervakningskameran som fungerar tillsammans med Apples system.

Omna-kameran är cylinderformad och passar bäst ståendes på ett bord eller en hylla.

Den använder ett vidvinkelobjektiv och ser hela 180 grader framför kameran. Det betyder att en enda kamera kan täcka ett helt rum om den placeras med baksidan mot en vägg.

Läs vårt test av D-Link Omna i Testzonen.

> Läs allt om säkerhet här

3. Styr låsen med Dog & Bone LockSmart Mini

Dog & Bone LockSmart Mini
Digital hänglås

Med det digitala hänglåset kan du oavsett var du befinner dig låsa upp för grannen om du till exempel misstänker en vattenskada, eller någon annan anledning till att släppa in någon när du inte är hemma.

© Dog & Bone

LockSmart Mini liknar vid första anblicken ett vanligt kraftigt hänglås, liknande sådana man använder för att låsa boddörren eller källarförrådet. Bågen är gjort att sex millimeter tjockt härdat stål, så det krävs en del arbete för att bryta upp låset.

Titta lite närmare och du kommer att upptäcka en usb-kontakt på undersida och en liten LED-lampa på sidan. 

LockSmart är nämligen ett digitalt hänglås som kan låsas upp via en app i smartmobilen. Nu kan du alltså låsa upp och släppa in grannen även när du är bortrest.

Det är enkelt att börja använda låset. Allt du behöver göra är att ladda hem en gratis-app och para ihop telefon och hänglås via Bluetooth, vilket är en enkel historia tack vare den överskådliga appen.

Läs vårt test av Dog & Bone LockSmart Mini i Testzonen.

Kanske är du intresserad av...