5 pc rens komse 062016

Leta efter dolda virus

De farligaste virusen är så sluga att de kan stänga av antivirus-programmet i datorn. Med EmsiSoft Emergency Kit Scanner går det att rensa bort alla virus och andra farliga program. Det fungerar till och med om Windows inte kan starta.

11 april 2016

Varje gång du hör talas om ett nytt världsomspännande virushot bör du ställa dig frågan om din egen pc kan vara i fara. Om du har ett bra antivirusprogram installerat i datorn, som till exempel Panda från PC-tidningens Fördelszon, är risken dock liten. Trots detta måste man som pc-ägare alltid vara uppmärksam på underliga symptom i datorn.

Har Windows till exempel blivit segare på senare tid eller dyker det upp felmeddelanden som du inte har sett tidigare eller som inte går att identifiera, kan det i värsta fall röra sig om ett virus som har stängt av antivirusprogrammet.

Den här typen av attacker kräver mycket avancerad kod och är därför sällsynta, men vi rekommenderar ändå att datorn genomsöks med hjälp av programmet EmsiSoft Emergency Kit. Observera att det inte behöver installeras utan kan köras direkt när det är hämtat. Det söker igenom datorn efter skadliga program som det ordinarie antivirusprogrammet eventuellt har missat.

Bästa sättet att använda EmsiSoft Emergency Kit Scanner

Vi rekommenderar att EmsiSoft Emergency Kit sparas på ett usb-minne som är lätt tillgängligt ifall datorn drabbas av virus. Det går att söka igenom hårddisken från Windows eller från Kommandotolken.

Skanna rutinmässigt: Kontrollera att datorns skydd fungerar genom att skanna en gång i månaden.

Rensa skadat Windows: Om Windows har infekterats går det att rensa datorn innan Windows startar.

> Hämta Emsisoft Emergency Kit

Kanske är du intresserad av...