slet_komse_062014

Radera alla spår i datorn

Med programmet Wipe 2014 skaffar du mer plats på datorn samtidigt som du raderar gammalt skräp. Wipe raderar tillfälliga filer och annat överblivet i Windows och installerade program.

18 september 2014

Om du tänker sälja din dator och vill vara absolut säker på att inget privat hamnar i fel händer är det viktigt att radera all information om i datorn. Det klarar du med det lilla programmet Wipe 2014. Ibland kan det vara bra att bara rensa upp i största allmänhet och då kan Wipe också hjälpa till att röja undan skräp och gamla spår. Datorn sparar löpande en rad information om dina förehavanden, webbläsaren lägger nämligen på minnet vilka webbplatser som har öppnats. Windows minns dessutom vilka filer du hade öppna senast och programmen sparar mängder av information om dig.

Med Wipe 2014 blir inte bara datorn städad, du frigör dessutom en massa utrymme på hårddisken. På alla redaktionens datorer där vi har testat programmet har vi sammanlagt raderat mer än fem gigabyte information, och på en av datorerna blev det plötsligt mer än 15 gigabyte utrymme tillgängligt.

Kanske är du intresserad av...