Hitta dubbletter

Leta upp och radera onödiga dubbletter

© Shutterstock

Leta upp och radera onödiga dubbletter

Programmet AllDup söker igenom datorn efter dubbletter av filer och listar dem, så att det är enkelt att ta bort de som inte behövs.

Det är bra att med jämna mellanrum städa i datorn och till exempel ta bort filer som finns sparade i flera exemplar.

Dubbletter av filer kan vålla bekymmer om man till exempel jobbar med fel kopia av en fil, så att ändringar i dokumentet sparas i olika versioner av samma dokument.

Exakta kopior av filer tar också upp plats på hårddisken helt i onödan och ju fler filer det finns på olika håll på hårddisken, desto rörigare blir det.

Just nu kan du få ett Bluetooth-headset och laddare tillsammans med PC-tidningen till ett bra pris. Se det exklusiva erbjudandet här.

Snabbkoll på dubbla filer

AllDup är ett litet men mycket praktisk program som söker igenom hårddisken efter identiska filer.

När det är klart visas en lista med allt som AllDup har hittat och det är lätt att radera de onödiga filerna direkt i programmet.

AllDup är gratis och följer med PC-tidningen nr 13/2017, där du kan läsa mycket mer om hur programmet fungerar och hur det används.

Om du tecknar en prenumeration nu kan du läsa artikeln direkt i din smartmobil eller pekdator med appen Wype. Med appen kan du även läsa de senaste tio numren av tidningen.

Kanske är du intresserad av...