Läs också

Ikoner komse 182015

Gör egna ikoner

Defragmentering komse 182015

Defragmentera så att det märks

Nu kan du få full kontroll över den filhantering som hela tiden körs i det fördolda på hårddisken samt få reda på hur hårddisken egentligen mår.

2 december 2015

Under den välstädade ytan är Windows faktiskt något av ett kontrollerat kaos som ständigt delar upp och kopierar filer kors och tvärs på hårddisken. Om det inte finns plats för att spara en fil som ett enda segment hackar Windows upp filerna i mindre bitar och spara dem i hålen mellan filer som redan finns sparade på hårddisken.

Fenomenet där filer hackas upp i småbitar och sprids ut på hårddisken kallas fragmentering. Detta slöar ner datorn eftersom hårddiskens läshuvuden måste hoppa kors och tvärs för att läsa alla småbitarna, i stället för att kunna läsa hela filen i ett svep. Fragmentering bekämpas med så kallad defragmentering då speciella program samlar ihop alla små bitar av en fil och sparar dem som en sammanhängande fil.

Nu tar vi tillbaka kontrollen över defragmenteringen och ger dig det helt suveräna programmet Auslogics Disk Defrag, som utöver att hålla hårddisken i form även ger en grafisk översikt över processen – precis som på den gamla goda tiden.

Hämta Auslogics Disk Defrag

Kanske är du intresserad av...