Läs också

Ikoner komse 182015

Gör egna ikoner

2_ikoner_komse_012015

Använd fotografier som mappikoner

Tycker du det är tråkigt med Windows vanliga gula mappar eller vill du bara göra datorn mer personlig? Varför inte skapa dina egna mappikoner? Vi tillhandahåller programmet och visar hur du bär dig åt.

24 december 2014

De gula standardmapparna i Windows är inte bara likadana och ganska tråkiga att titta på, de gör också att det blir onödigt svårt att orientera sig när alla mappar ser likadana ut. Lyckligtvis är detta ett litet problem, och dessutom lätt att göra något åt.

I stort sett alla mappar i Windows kan nämligen anpassas så att de inte längre är tråkiga gula hängmappar. I stället går det att använda dina egna självvalda foton som mappikoner. Det kräver dock att bilderna redigeras så att Windows kan använda dem för ändamålet. I den här artikeln ger vi dig bland annat tillgång till det ytterst kompetenta bildredigeringsprogrammet Gimp, som snabbt kan göra om dina foton till mappikoner. > Hämta Gimp

Först visar vi hur du öppnar ett foto och beskär det så att det blir kvadratiskt. Därefter ska den blivande ikonen exporteras som en så kallad ICO-fil som är det filformat Windows ikoner använder, och på sista sidan visar vi hur du använder dina nya personliga ikoner i Windows. Mycket nöje!

Kanske är du intresserad av...