Få in teckensnitt i Word

Så här enkelt är det att installera nya teckensnitt i Windows, så att du kan använda dem i Word och andra program.

Så får du nya teckensnitt i Word

Gör så att nya teckensnitt dyker upp i menyerna i Word och andra program där du kan välja utseende på texten. Vi erbjuder dig mängder med olika teckensnitt som du kan använda.

När man använder ordbehandlare som Word är det lätt att falla tillbaka på att använda standardteckensnitt som Arial och Times New Roman. De alternativa teckensnitten som finns i Windows är inte speciellt annorlunda, då kan man lika gärna använda dem som Word föreslår.

Men om du gör det så går du miste om en spännande del av skrivandet - alla olika teckensnitt.

På internet finns det en uppsjö med olika teckensnitt, både extremt kreativa och mer sansade. En av de enklaste platserna att hitta teckensnitt är i Fördelszonen där du som läser PC-tidningen kan hämta mängder av olika varianter.

I den här guiden visar vi hur du hämtar teckensnitt från Fördelszonen, samt vad du behöver göra för att använda dem i Word.

Visste du att du kan spara på skrivarbläck genom att välja ett annat teckensnitt? Läs mer här.

Så hämtar du nya teckensnitt i Fördelszonen

  1. Besök startsidan Fördelszonen.
  2. Sortera innehållet genom att markera alternativet Teckensnitt i menyn till vänster.
  3. Klicka på ett teckensnitt i översikten.
  4. På teckensnittets sida i Fördelszonen klickar du på knappen Hämta. Välj sedan Acceptera och hämta i nästa fönster. Glöm inte att du måste vara inloggad för att kunna hämta teckensnitt och andra filer.
  5. Nu sparas teckensnittet på din dator. Markera filen i Utforskaren och tryck på tangenterna CTRL+C.
  6. Navigera till mappen C:\Windows\Fonts och tryck på CTRL+V. Nu kopieras teckensnittsfilen till mappen vilket gör den tillgänglig för Word och andra program som använder Windows teckensnitt.

Kanske är du intresserad av...