3_skrifter_komse_022015

Gör egna teckensnitt

Nu får du chansen att släppa loss din kreativa sida och skapa egna och högst personliga teckensnitt, som skapas med programmet Inkscape.

15 januari 2015

Alla program som handlar om att skriva, till exempel Word och gratisprogrammet Libre-Office, innehåller en mängd olika teckensnitt. Dessa är ganska ofta lika varandra och inte speciellt spännande. Om du vill göra dokument, inbjudningar och brev riktigt personliga, kan du i stället använda ett helt eget teckensnitt.

Inkscape är ett program som klarar den uppgiften alldeles utmärkt. Det är enkelt att använda och har en mängd verktyg som gör det möjligt att lägga ner mycket tid och energi på att finputsa varje tecken ner i minsta detalj. Inkscape fungerar enkelt uttryckt på så sätt att du ritar alla bokstäver och siffror med musen, för att därefter spara dem som ett teckensnitt. Det går att arbeta relativt avancerat med olika lager och placera ut hjälplinjer, som gör det lättare att se var du ritar. Programmet låter dig skapa precis hur många olika teckensnitt du vill.

I den här artikeln kommer vi att visa hur du steg för steg skapar ditt eget teckensnitt.

> Hämta Inkscape

Kanske är du intresserad av...