KOM_SV_171416-NR13_S_laasop_Web

Radera de motsträviga filerna

Stör du dig på filer som inte kan raderas i Windows, oavsett hur du bär dig åt? Programmet LockHunter låser upp de blockerade filerna, så att du kan radera eller flytta dem igen.

6 september 2015

Ibland vägrar en fil att låta sig raderas eller flyttas i Windows. Det kan vara på goda grunder, till exempel att den används av ett program, men i bland är det bara ett mysterium varför du inte får göra som du vill med filen. Om du har stängt alla aktiva program och ändå inte kan göra något med filen, är det dags att ta till grövre doningar.

Det lilla men smarta programmet LockHunter tar bort den osynliga blockeringen av filen, så att den kan öppnas, raderas och flyttas efter behag. LockHunter lägger sig i menyn som dyker upp när du högerklickar på en fil i Utforskaren. Om du får ett meddelande om att en fil är låst så att du inte kan radera eller flytta den, behöver du bara högerklicka på filen och tack vare LockHunter låsa upp den med ett par musklick. Om du raderar filen via LockHunter hamnar den i Papperskorgen och du kan fortfarande plocka tillbaka den om det skulle behövas.

LockHunter kan även berätta för dig vilket program eller vilken Windows-process som har lagt beslag på filen. Om det är något som upprepas ofta, kanske du ska överväga att avinstallera programmet som ställer till med problemen.

Du kan välja att starta LockHunter och därefter lägga in filen i programmet. Vi visar både hur du använder dig av högerklicksmetoden och hur du startar programmet och sedan bearbetar filen.

Hämta LockHunter

Kanske är du intresserad av...