image_komse_102012

Stort test av backupprogram

Vill du vara säker på att få med allt på hårddisken när du tar en backup ska du göra en skivavbild (image på engelska). Vi testar sex backupprogram som kan ta kompletta säkerhetskopior av hårddisken.

28 oktober 2012

Ladda ned hela artikeln och läs mer om backupprogram. Ett vanligt backupprogram duger gott om du nöjer dig med att ta säkerhetskopior av semesterbilderna och andra privata dokument. Med jämna mellanrum kan du använda programmen för att ta kopior av de mappar på hårddisken där du sparar alla filer.

Det går dock att göra ännu mer och vara ännu säkrare. Tänk om hårddisken går sönder och allting försvinner? Den som har varit med om det håller garanterat med om att en kopia på allt hade varit ovärderligt. Har du tur har du hyfsat nya kopior av dina filer, men du måste ändå installera Windows på en ny hårddisk tillsammans med alla program.

Dessutom ska allt uppdateras till de senaste versionerna – vilket faktiskt kan ta flera dagar. Då är det betydligt smartare att ha en kopia av hela hårddisken, komplett med Windows, alla program, alla inställningar, all e-post, alla kontakter och så vidare. Först då är du absolut säker på att allting kommer med, ofta saknar man inte något förrän det är för sent. Då är det bättre att vara väl förberedd.

Vi testar sex backupprogram, varav hälften kostar pengar medan de resterande tre är gratis. Allihop har dock samma grundläggande funktion: att ta kompletta säkerhetskopior av en hårddisk.

Kanske är du intresserad av...