KOM_SV_171484-NR13_C_Stortest_Backupprog_Web

Säkerhetskopiera innan olyckan är framme

Installera ett professionellt säkerhetskopieringsprogram, så slipper du sova oroligt om nättena. Om du alltid har en fräsch säkerhetskopia av dina oersättliga filer behöver det inte vara någon katastrof om datorn kraschar.

4 september 2015

På senare tid har allt mer – foton, kvitton, brev och dokument – flyttat från den fysiska världen och in i datorn. I samma takt ökar behovet av att kopiera alla oersättliga filer, så att en ohjälpligt kraschad dator inte tar filerna med sig i graven.

Enkelt uttryckt finns det två typer av säkerhetskopiering: den manuella och den helt automatiska. Med den manuella behöver du själv se till att kopiera allt du vill skydda, och den överlåter allt arbete på dig och dina kunskaper om Windows mapp- och filsystem för att kunna veta var alla viktiga filer ligger på datorn.

Alternativet är att välja ett backupprogram som tar hand om lejonparten av arbetet, och det är alltså den lösningen vi testar här. Om du väljer något av de bästa programmen i detta stortest, kan du vara säker på att det alltid finns en fräsch säkerhetskopia den dagen katastrofen inträffar. För den kommer att inträffa, frågan är bara när.

Kanske är du intresserad av...