KOM_SV_171138-NR12_C_Stortest_NetBackup_Web

Den bästa säkerhet du kan få

Om du vill vara helt säker på att aldrig förlora dina bilder, dokument och video-filmer, ska du lagra dem på internet. Vi testar tio webblagringstjänster, och betygen skiljer sig mer än vi någonsin tidigare sett i ett stortest!

8 augusti 2014

Att säkerhetskopiera sina filer bör vara en fast del i den dagliga datorrutinen, men låt oss vara helt ärliga: Vem orkar hålla på med externa hårddiskar och brännbara skivor hela tiden? Det känns snart både trassligt och tidskrävande att kopiera filer hit och dit. Datorn lever nog ett par dagar till, så säkerhetskopiering kan vänta till helgen. Så brukar man tänka ända tills det är för sent, och man ångrar bittert att man inte gjorde det. Men säkerhetskopiering behöver inte vara en källa till irritation.

Vi har valt ut tio olika webblagringstjänster som klarar av säkerhetskopieringarna utan att du behöver lyfta ett finger. Det finns dessutom en annan stor fördel med att lagra filer på internet: filerna lagras på en annan plats än hemma hos dig. Skulle din dator bli stulen eller huset brinna ner, finns filerna fortfarande i tryggt förvar på internet.

Kanske är du intresserad av...