KOM_SV_171110-NR11_JJ_DET_BEDSTE_OVERBLIK_Web

WizTree visar hur stora mappar och filer är

Det kan vara bra att veta vilka filer som tar stor plats i datorn när du börjar fundera på storstädning. Det här programmet ger god översikt över vad hårddisken innehåller.

Med hjälp av Utforskaren är det ganska lätt att ta reda på hur stora filerna är. Men för att ta reda på den exakta storleken för en speciell mapp måste du lägga muspekaren på den och vänta på att informationen visas. Att snabbt kunna överblicka vilka mappar och filer som tar upp mest plats på hårddisken är dessvärre inte möjligt.

Information om hur mycket plats som utnyttjas i Windows är en av de svaga punkterna med stort utrymme för utveckling och förbättringar. Därför finns det också många program som försöker skapa överblick.

De flesta har en imponerande grafisk presentation, medan programmet WizTree som ligger på cd 11 i stället använder enkla listor. Därför är det också suveränt snabbast bland den typen av program. Om du har många mappar och filer på hårddisken är det kort och gott ett nöje att använda WizTree, för det finns inget snabbare och enklare sätt att skaffa överblick över innehållet.

Om du funderar på att städa hårddisken ska du komma ihåg att radera det som inte behövs på rätt sätt. Vi visar hur du ska göra.

Kanske är du intresserad av...